WordPress er spækket med masser af spændende funktioner, men det kan være svært at holde styr på dem alle.

Vi har derfor samlet 10 rigtig brugbare funktioner, som du måske ikke engang kender til.

1. Vis og skjul ting med Skærmindstillinger

Kig oppe i højre hjørne af din WordPress – her finder du noget der hedder “Skærmindstillinger”. Denne funktion giver dig mulighed for at vise eller skjule de enkelte felter på den del af kontrolpanelet du er i (f.eks. “Indlæg”).

Rigtig mange har måske også prøvet at mangle nogle felter – så er det altid en god idé at starte med at se, om man evt. skal slå dem til i “Skærmindstillinger”

2. Flyt, tilføj eller slet widgets i kontrolpanelets velkomstskærm

Når du kommer ind i Kontrolpanelet ser du en masse bokse – men vidste du at du selv kan bestemme hvad du ser her?

Kontrolpanel_widgets

Dette dashboard er inddelt i tre kolonner og i hver finde du disse dashboard widgets. Dem kan du flytte rundt på og placere dem der, hvor du vil have dem. Hvis du klikker på “Skærmindstillinger” vil du have mulighed for at aktivere/deaktivere de enkelte widgets.

3. Indsæt URL’er direkte i editoren

I version 4.5 af WordPress blev det meget lettere at lave links – nu kan du markere den tekst du gerne vil have til at være et link og så blot indsætte URL-adressen (med Ctrl+V).

Så laver WordPress det om til et link.

4. Tilgængelighedstilstand for widgets

Du kender sikkert “drag-and-drop” funktionen i widgets. Men for mange brugere er det ikke den mest optimale måde at arbejde med en mus på.

I stedet kan man vælge det, WordPress kalder for tilgængelighedstilstand, som du kan finde oppe under “Skærmindstillinger”. Her får du mulighed for at arbejde med widgets uden at skulle bruge “drag-and-drop”.

Widgets

5. Vis temaer uden at aktivere dem

Du kan nemt finde masser af spændende temaer til din WordPress hjemmeside – men hvordan vil de egentlig se ud på din side?

Mange er måske bange for at aktivere temaet af frygt for hvilke konsekvenser det vil have for ens indhold på hjemmesiden (og hvor meget arbejde der efterfølgende vil være).

Men du kan rent faktisk teste dit nyinstallerede tema uden at aktivere det. Du skal blot klikke på knappen “Live forhåndsvisning”, hvorefter du får mulighed for at tilpasse temaet inden du aktiverer det.

Temaer

6. Redigér billeder i WordPress

Det er meget nemt at indsætte billeder på både “Sider” og “Indlæg”. Men det er faktisk også blevet meget nemmere at redigere dine billede inde i WordPress.

rediger billeder i wordpress

Du skal blot gå ind under “Medier” og “Bibliotek” og vælge det billede du ønsker at redigere. Klik på det og vælg “Redigér billede”.

Her kan du skalere, beskære, rotere og spejlvende billedet. Det kan være meget nyttigt, når man skal ændre billeder for at de passer godt ind i ens valgte tema.

7. Opdel ét indlæg i flere sider

Har du et meget langt blogindlæg, som du gerne vil have opdelt i flere sider?

Det kan du nemt gøre ved at tilføje <!–nextpage–> der hvor du vil opdele dit indlæg og så opdeler WordPress det i to sider.

Hvis det skal inddeles i flere sider, så skal du blot indsætte det flere gange.

8. Indlejr nemt links, videoer og grafik

WordPress gjorde det sidste år meget nemt at indsætte f.eks. YouTube videoer på din hjemmeside.

Du skal simpelthen blot indsætte din URL-adresse – så laver WordPress det automatisk om til et indlejret (embeded) medie.

Det gælder for bl.a. YouTube, Twitter, Instagram m.fl.

Du kan også indlejre et blogindlæg fra en anden WordPress hjemmeside – blot ved at indsætte URL-adressen fra dette indlæg i din editor.

9. Alle indstillinger – samlet ét sted

WordPress har lavet en skjult side, hvor alle dine indstiller findes. Grunden til at den er skjult er, at man ret hurtigt kan komme til at lave rod, hvis den er nemt tilgængelig.

Men derfor er den stadig meget hjælpsom, når man skal finde en bestemt indstilling.

Den skjulte side finder du ved at skrive:

http://eksempel.dk/wp-admin/options.php

Udskift eksempel.dk med din egen URL-adresse og så får du vist siden.

Alle_indstillinger

10. Skriv hurtigere med genvejstaster

Du bruger sikkert mest tid på at skrive – og derfor har WordPress også gjort det nemt for dig at formatere teksten.

Du kan bruge de velkendte genvejstaster (Ctrl+B for fed skrift og Ctrl+I for kursiv) men du kan også bruge både *, #, > og tal.